Brugklastraining Uitgeest

Naar de middelbare school –

en dan?

TRAINING VOOR BRUGKLASSERS

START IN OKTOBER 2021

Hoe verloopt de voorbereiding op de middelbare school? Heb ik de juiste school gekozen, want hoe wordt hier lesgegeven en zijn daar kinderen met wie ik een klik heb? Huiswerk heb ik eigenlijk nooit echt gehad, dus hoe ga ik hiermee om, hoe zorg ik ervoor dat ik alles maak? Of: ik heb nooit echt moeite moeten doen om iets te leren, dus hoe moet ik die woorden voor Frans gaan leren? En: hoe voorkom ik dat ik van alles vergeet mee te nemen en ook de juiste boeken terug kan vinden in mijn tas? 

Maar ook: hoe gaat het als we wél weer thuisonderwijs krijgen? Hoe pak ik het dan aan? Hoe zorg ik ervoor dat ik weet wat ik wanneer af moet hebben en waar ik de juiste informatie kan vinden?

In deze training gaan we hieraan werken. Ook gaan we kijken wat jouw specifieke struikelblokken kunnen worden en hoe je hiermee om kunt gaan.

In een groepje van maximaal 8 kinderen komen we 2 zaterdagmiddagen bij elkaar en praten over alles wat er op je af gaat komen op die nieuwe school. De laatste keer komen je ouders ook even langs, zodat zij weten wat we allemaal besproken hebben en jullie je ouders tips kunnen geven over hoe ze jou kunnen ondersteunen.

We starten in oktober, als jullie al een maandje naar school zijn geweest en wellicht al tegen een paar problemen zijn aangelopen. Overigens kunnen tweedeklassers ook prima aanschuiven!

Inhoud van deze training:

 • De werking van het brein bij het leren
 • Leren leren
 • Plannen en organiseren
 • Samenwerken
 • Fixed en growth mindset
 • Faalangst
 • Hoe kunnen jouw ouders helpen?

De kosten voor deze training: € 199,- (2 middagen van 3,5 uur)

Data 2021:

 • zaterdag 9 en 16 oktober, 13:30-17:00 uur

  (de training gaat door bij minimaal 3 inschrijvingen)

  Voor meer informatie kunt u altijd even contact met mij opnemen: info@hbcoachinguitgeest.nl

  Inschrijven: https://www.huiswerkbegeleidinguitgeest.nl/inschrijfformulier/